Polikarbon levhaların özellikleri nelerdir?

Polikarbon levhalar cama oranla çok daha hafif ve çok daha dayanıklı bir üründür. Sağlam olduğu kadar ısı izolasyonu, optik özellikleri, hafifliği, ses geçirmezliği ve şekil verilme kolaylığı gibi birçok özelliği sebebiyle kullanım alanı oldukça geniş bir malzemedir. Aynı zamanda polikarbon Levhalar enerji ve malzeme tasarrufu da sağlamaktadır.

 

Halk dilinde şeffaf ışıklık, şeffaf levha, aydınlık, Leksan ya da Lexan olarak da bilinen Polikarbon levhalar ışık alan, güvenli yaşam alanları için oldukça uygun bir malzemedir. Kullanım kolaylığı sebebiyle oldukça yaygınlaşan Polikarbon Levhalar, her geçen gün çeşitlilik kazanarak zenginleşmekte. Polikarbon Levhalar, diğer özelliklerinin yanında dayanıklılığıyla piyasada kendini gösterip kanıtlamış bir malzemedir.

 

 Polikarbon Levha Enerji ve Malzeme Tasarrufu Sağlar Mı?

 

Özellikle inşaat sektöründe kullanılan Polikarbon Levhalar bir diğer adıyla Polikarbonat Levha, cama oranla çok daha sağlam ve hafif bir malzemedir. Sert bir yüzeye sahip olan bu levhalar, dış yüzeyindeki slikon kaplaması sayesinde kırılmaya karşı son derece dayanıklıdır. Cam görünümlü levhalar da denilen Polikarbon Levhalar solid polikarbonat olarak da isimlendirilir.

 

Tüketiciye dayanıklılığı, tasarrufu ve enerji verimliliği sebebiyle oldukça cazip gelmektedir. Polikarbon Levhalar hafif olmasının yanı sıra dayanıklı olması sebebiyle endüstri alanında çok tercih edilen bir malzemedir. Farklı ebat ve renk seçenekleri sunan Polikarbon Levhalar cam malzemeler yerine kullanılmaktadır. Cama oranla daha hafif olması, kırılma ve darbelere karşı dayanıklı olması bununla birlikte ışığı geçirgenlik özelliği sebebiyle inşaat sektöründe yaygın şekilde kullanılmaktadır. Polikarbon Levhaların bir diğer avantajı da montajının pratik olmasıdır. Genel özelliklerinin etkileyici oluşu sebebiyle bu malzeme, endüstride yenilikçi tasarımların ilk tercihi olmuş durumda.

 

2 mm’ den 15 mm’ ye kadar farklı kalınlıklara sahip Polikarbon Levhalar çatı ve cephede kullanım yerine göre farklılıklar göstermektedir. Yan cephelerde daha ince Polikarbon Levha kullanılırken, çatılarda daha kalın levhalar kullanılmaktadır. Renklendirilmesi oldukça kolay olan bu malzeme beyaz, şeffaf, opal, bronz, füme, mavi, yeşil gibi birçok farklı renge sahiptir.

 

Polikarbon Levhaların Özellikleri Nelerdir?

 

Genel özellikleri açısından oldukça zengin olan Polikarbonat Levha, yüksek ışık geçirgenliği ve neredeyse cam kadar berrak ve net bir görüntüye sahiptir. Bununla birlikte cama oranla pek çok avantaja da sahiptir. Sert slikondan kaplı olduğu için cama oranla 300 kat daha sağlam ve darbelere karşı dayanıklı bir malzemedir. Bunun yanı sıra şu özellikleri de sıralamak mümkün. Cama oranla % 50 daha hafiftir. Bu yüzden kullanıldığı ortamlara ekstra yük yüklemez. Ses geçirmezlik özelliği olduğu için ses izolasyonunu en iyi şekilde sağlar. Sessiz ortamlar yaratılmak için ideal bir malzemedir.

 

Cam malzemeye alternatif bir malzeme olmasına karşın, cam paneller kadar maliyetli değildir. Cama oranla daha ekonomik olmasının yanı sıra uzun süreli kullanım sonrasında bakım gerektirmemesi ve sağladığı ısı izolasyonu nedeniyle kullanıcıya önemli bir oranda tasarruf sağlamaktadır. Esnek yapısı sayesinde montajı oldukça kolaydır. Polikarbon Levhalar çif taraflı Ultraviole (UV) korumalı olarak üretilmektedir. UV koruma özelliği sayesinde güneşin zararlı ışınlarından korur ve ışınların içeriye girmesine izin vermez. Bu sebeple de hem ürün renginde bozulma olmaz hem de dış etkenlere karşı korur. Yüzeyinde su birikmez suyun akmasını sağlar. Alevi yaymama özelliği nedeniyle yangın standartlarına oldukça uygundur. Kırılmaya ve hava şartlarına dayanıklılığı açısından 10 yıla kadar garantiye sahiptir bu sayede yıllarca bakım yapılmadan kullanılabilir. Farklı iklim koşullarına ve doğa yapısına uyumluluk göstermektedir. Kolayca baskı yapılıp şekil verilebilir. Sıcak ve soğuk bükülme özelliği sayesinde farklı tasarımların yapımına kolaylık sağlar.